Mindstyle

Van gedachtes naar positieve gedachtes

We hebben ze allemaal, vooral als ik voor mezelf mag spreken en geloof me ook een hele hoop. Ik merk dat ik het ontzettend moeilijk vind om deze on hold te zetten. Ik probeer het de laatste tijd veel te oefenen en vooral als ik in mijn bed lig om even een soort van pauze in mijn hoofd te creëren. Onmogelijk! Sommige mensen dwalen na 5 minuten af, nou voor mij denk ik al na tien hele secondes. Waarna ik weer vervelende gedachtes krijg dat dit me niet lukt.

THE SECRET?
Ik ben ontzettend geïnteresseerd in het hele fenomeen van het universum. Het schijnt namelijk echt te werken. Als ik in een goede flow zit en dus veel positiviteit om mij heen heb trekt zich dat inderdaad ook aan. Positiviteit trekt positiviteit aan en negativiteit trekt negativiteit aan, een veel gehoorde uitspraak waar ook wel degelijk waarheid in zit. Maar hoe verander je even zomaar je mind. Persoonlijk ben ik nu, ik schat zo 8 maanden hiermee aan de slag gegaan. Door een fijne blogger ‘Sanny zoekt geluk’ kwam ik bij diverse intervieuws die mij enorm geïnspireerd hebben. Sindsdien volg ik Michael Pilarczyk en Tony Robbins en ik moet zeggen dat dit me heel veel heeft gebracht. Soms moet je even wat eye openers krijgen waardoor je bij jezelf een patroon herkend in je gedachtes. Maar ook voor mij is dit nog steeds erg lastig. Sinds ik in verwachting ben van ons tweede kindje merk ik het al helemaal met die rothormonen. Hormonen hebben bij mij veel invloed op mijn stemmingen en emoties. Zodra ik ook in verwachting was merkte ik dit dan ook direct. Lastig voor mij om dit nu te accepteren maar ik wil mijn hormonen niet het excuus bieden om hier niks meer mee te doen.

GEDACHTENTEST
Zo luisterde ik van de week een nieuwe podcast van Michael Pilarczyk (deze kun je gratis luisteren via zijn youtube kanaal, de app soundcloud of via zijn website www.michaelpilarczyk.nl). Zo maakte zijn vrouw, Cindy, de opmerking dat op het moment dat zij het boek “Think and grow rich” van Michael las dat ze schrok van hoeveel gedachtes zij op een dag had en ook de negatieve gedachtes vaak nog dagenlang met zich meezeulde. Dit is voor mij best herkenbaar en merk dat ik soms te lang in een negatieve flow kan hangen. Daarom leek het mij een goede insteek om daar al wat aan te gaan veranderen. Ze vertelde dat hoe meer ze zich hiervan bewust werd ze dit uiteindelijk kon veranderen en heeft haar gedachtes bijgehouden. Ik wil dit dan ook zelf gaan uittesten om te kijken of ik mijn mind volledig om kan brengen naar voornamelijk veel meer positiviteit, want laten we wel wezen een rotdag hoort er ook gewoon bij en deze moet dan ook gewoon kunnen. Kunst wat ik wel heb geleerd van rotdagen is door ze gewoon te accepteren. Wees lief voor jezelf, haal wat lekkers en doe iets wat je fijn vind. Hierin merk ik dat ze voor mij veel korter duren en soms zelfs maar een uurtje. Pure winst voor jezelf.

De komende tijd zal ik hierover meerdere artikelen en mijn persoonlijke tips delen welke voor mij best goed werken. Wie weet kun je jij er ook wat mee en zijn we alweer een stukje dichter bij de Zenmodus.

Liefs Cheryl

Please follow and like us:
No Comments
Next Post
14/02/2017

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz

Enjoy this blog? Please spread the word :)