Mama

Mijn gipsbuiken! Prachtig aandenken

Vlak voor mijn bevalling heb ik nog een prachtige gipsbuik afdruk laten maken. Dit vind ik persoonlijk echt een prachtig aandenken aan je zwangerschap. De eerste keer kreeg ik deze cadeau van mijn familie tijdens mijn zwangerschap van Mitch. Ik was zo trots op mijn eerste afdruk dat ik de tweede afdruk wederom bij Gipsbuiken by Daniëlle liet maken. Vandaag laat ik je mijn afdrukken zien en heb ik ook gelijk een leuk item gemaakt over Gipsbuiken by Daniëlle. Het leek me leuk om wat meer informatie te geven wie Daniëlle is, met wat voor materialen ze werkt en hoe ze haar onderneming ervaart en onderhoud als moeder van 2! Lees je mee?

 

Het verhaal van Daniëlle

8 jaar geleden was ik in verwachting van mijn eerste kindje. Samen met mijn man wilde ik een leuk aandenken aan mijn zwangere buik en kocht een diy-pakket om een afdruk te kunnen maken. Ik baalde enorm van de rommel en het gedoe wat het gaf en uiteindelijk was ik niet tevreden over het eindresultaat, maar ja het was dan ook de eerste keer. Toen mijn zusjes zwanger raakte vroegen zij mij ook een afdruk van hun buik te maken. Deze afdrukken lukte gelukkig wel mooi. Hierna ging het balletje rollen en door mond op mond reclame kreeg ik steeds meer de vraag of ik gipsbuik afdrukken wilde maken. Ik heb hier een tijd over getwijfeld maar toen ik zwanger raakte van de tweede wilde ik het roer omgooien. Ik heb mijn baan opgezegd en wat begon als een leuke hobby groeide al snel uit tot mijn onderneming. Het duurde dan ook niet lang toen ik naar de KVK kon om mijn onderneming in te schrijven. Gipsbuiken by Daniëlle was geboren.

Wat was je hoogtepunt tot nu toe met ‘gipsbuiken by Daniëlle’?

Dat was toch wel het moment dat ik naar de KVK mocht stappen. Toen werd het allemaal wel heel echt. Wat ik  ook een gaaf moment vond was toen ik voor Jola Mode
in hun zwangerschapspakketten mocht met een kortingsbon voor mensen uit de omgeving.

Inmiddels heb je al heel wat mooi en divers werk mogen afleveren, wat voor gevoel wil jij je klanten meegeven als ze een herinnering bij jou laten vastleggen?

Ik wil bij elke mama het gevoel geven dat ze mooi en speciaal is, want laten we eerlijk zijn tijdens de laatste loodjes voelen we ons niet meer zo mooi. De a.s. mama
wil ik graag op haar gemak laten voelen zodat we samen tot een mooi ontwerp kunnen komen voor de afwerking. Met de afdruk wil ik qua vorm altijd de mooie punten
benadrukken.

 

 

 

Met wat voor materialen werk je?
Ik start met vaseline om de buik in te vetten zodat de afdruk pijnloos verwijderd kan worden wanneer deze is uitgehard. Ik gebruik lekker warm water om te gipsen en sneldrogend gipsverband zodat de a.s. mama niet te lang hoeft te staan. Ik werk af met mooie materialen zoals kant, bloemen en mozaïek.

Wat motiveert jou om steeds verder te kunnen groeien?
De motivatie om te kunnen groeien haal ik echt uit de a.s. mama’s die ik al heb mogen gipsen. Voor mijn gevoel is dat erg speciaal en schept dat een band omdat ik aan de zwangere buik zit en hiervan een persoonlijk ontwerp en herinnering maak. Ik vind het vaak ook erg bijzonder dat ik als eerste de naam van het kindje mag weten. De blijdschap die de mama’s tonen als zij hun bewerkte afdruk komen ophalen is superleuk. Vaak krijg ik een foto of het geboortekaartje nagestuurd en dat vind ik echt een compliment voor mijn werk. 

Je hebt zelf twee kindjes, kun je je onderneming hier makkelijk mee combineren?
Dit was voor mij een van de redenen dat ik begonnen ben met mijn onderneming. Ik wilde graag meer tijd met de kinderen en mocht er eentje ziek zijn of naar de dokter moeten kon ik zelf mee. Het bleek ontzettend goed te combineren met mijn kindjes omdat ik in het weekend gips dan is hun papa lekker thuis en heb ik alle tijd voor mijn klanten.. Doordeweeks werk ik de afdrukken af.

Wat is het voordeel en nadeel van het hebben van een eigen onderneming in combinatie met je gezin?
Het voordeel van het hebben van een eigen onderneming is dat ik zelf al mijn afspraken kan inplannen hoe druk je het ook hebt. Het nadeel wat ik aan mijn onderneming vind is dat ik veel tijd kwijt ben aan het beantwoorden van vragen en mailtjes. Hierdoor schiet het huishouden er wel eens bij in. Ook ben ik veel op pad om spullen in te kopen en in het echt te bekijken want ik vermijd liever online bestellen zodat ik weet wat ik mijn klanten aanbied. Hier gaat veel tijd inzitten, maar over het algemeen ben ik erg blij hoe het nu loopt want bijv tijdens de schoolvakanties ben ik altijd thuis voor mijn kinderen en dat vind ik erg belangrijk.

Als je een hele drukke periode hebt, hoe combineer je dit met je gezin zonder dat je jezelf voorbij loopt?
Ik vind het nog steeds erg lastig als er een drukke periode aankomt en een van de kinderen of ik zelf word bijvoorbeeld ziek. Dan probeer ik in de avonden zoveel mogelijk op te vangen en ben ik hele weekenden aan het werk zodat de kinderen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.
Meestal maak ik me drukker dan nodig is en hebben de mama’s vaak alle begrip als het een weekje later word. Vanaf september zijn allebei de kindjes naar de basisschool en krijg ik meer tijd en rust. Wie weet nog eens een momentje voor mijzelf haha.

Gipsbuiken by Daniëlle staat op het punt om uit te breiden, kun je hier wat meer over vertellen?
Ik vind het belangrijk om te kijken of ik meer kan aanbieden en verder kan denken in uitbreiden. Vorig jaar is een zwaar jaar met veel verdriet geweest. Mijn vader is plotseling overleden na een periode in coma en hierdoor hebben wij geen afscheid kunnen nemen. Mede daardoor ben ik nu begonnen met het maken van gipshanden om een tastbare herinnering te kunnen maken van dierbaren. Op dit moment focus ik mij nog even op babyhandjes en voetjes omdat dit past bij wat ik al doe. Het is straks mogelijk om een combi pakket te nemen met hierin de zwangerschapsafdruk en na 6 maanden een afdruk van een handje en voetje. Uiteraard wel voor een leuke prijs want ik vind het belangrijk dat het voor veel mensen te doen blijft. 

Tot slot

Lieve Daniëlle ik wil je enorm bedanken voor deze twee prachtige exemplaren en je enthousiasme om mee te werken aan dit artikel. Ik wens je ontzettend veel succes met de leuke dingen die je doet voor je onderneming. Ik kan jullie met veel enthousiasme aanraden om een mooie gipsafdruk van je zwangere buik te laten maken. Toen ik ze beide voor dit artikel fotografeerde kon je de verschillen goed zien. Zo was ik bij Vince aanzienlijk een stuk dikker dan bij Mitch haha. Kies dan wel voor mooi kwaliteit zodat je er met trots op kan terug kijken. Ik ben zelf woonachtig in Haarlem maar ik ben voor de kwaliteit van Daniëlle twee keer naar Raamsdonkveer gegaan. Mocht je interesse hebben in Gipsbuiken by Daniëlle dan heb ik hieronder de contact gegevens vermeld.

Gipsbuiken By Daniëlle
G. van Balenstraat 32
4942 VG Raamsdonkveer

Tel: 06-44547884

 

Liefs Cheryl

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
No Comments
Previous Post
25/08/2017

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz

Related Posts

Enjoy this blog? Please spread the word :)