Persoonlijk

Mijn voornemens 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oké zoals ik in mijn vorige bericht al aankondigde zou ik dit jaar cherylgaatzen.nl voor mezelf gaan gebruiken als een goede reminder aan mijn nieuwe voornemens voor dit nieuwe jaar aangezien ik net per ongeluk weer een jaar mijn abonnement voor deze site heb verlengd. Zonde om er dan geen gebruik van te maken. Wie weet kan ik volgend jaar met trots terug kijken op het afgelopen jaar of schaam ik me dood en heb ik in november mijn opzegging voor 2020 al geregeld.
Anyway… het leek me dus handig om mijn voornemens dan maar eens op een rijtje te zetten. Komen ze!

Sparen!

Ja ‘lame’ maar ik schrik er elk jaar weer van hoeveel geld we in een jaar kunnen uitgeven aan dingen die eigenlijk ‘niet’ echt nodig waren. Manlief en ik zijn allebei nogal gemakzuchtig met onze administratie en kunnen elkaar ook enorm supporten in impuls aankopen. Aangezien hij sinds afgelopen zomer voor zichzelf is begonnen en ik op een paar toffe geldblogs ben gestuit leek het me een goede uitdaging om dit jaar eens een goed kloppende winstpakkende administratie op te zetten. Ik maak nu dus heel suf gebruik van een kasboek waarin ik al mijn inkomsten en uitgaves opschrijf. Ik kan je vertellen dat werkt nu al want als ik momenteel de zoveelste uitgave opschrijf doet het elke keer weer een beetje pijn. Die pijn is hartstikke welkom hoor begrijp me niet verkeerd want het maakt me ontzettend bewust van ons uitgave patroon en wat hierin verbeterd kan worden. Ik heb zeker niet de ambitie om ‘krentenkakker’ of ‘gier’ te worden maar ik wil kunnen zien waar ons geld naar toe gaat en daar uiteindelijk altijd tevreden over zijn. We proberen nu te sparen voor bewuste doelen zoals iets verbeteren aan ons huis, denk aan een nieuwe badkamer, of die fantastische reis maken met het gezin. Dan zet ik er voor mezelf een tof doel tegenover en hopelijk blijf ik hierdoor gemotiveerd de rest van het jaar en dus niet alleen in januari.

 

Sporten & gezond eten

Ja jongens ik heb echt hele originele doelen. Dit is er dus ook zo een, maar wel een die hard nodig is in mijn stramme leven. Ik ben 31 jaar en heb de afgelopen weet ik veel hoeveel jaar niet gesport. Kun je nagaan dat dat niet veel is als ik me de laatste keer niet eens kan herinneren. Nu heb ik niet als doel om met een six pack helemaal afgetraind back in shape van de zomer ten tonele te verschijnen. Dat is dus NIET het doel. Nee het doel is om me weer fit en energiek te voelen. Ik ben zo stijf als een hark geworden en dat begin ik nu (al) te merken. Ik schaam me echt rot als ik met iemand aan de telefoon hang en ik op zolder ben aangekomen en moet hijgen in de telefoon omdat ik een soort van buiten adem ben. Sporten vind ik opzich niet erg ik heb er alleen een bloedhekel aan. Je zult mij dan ook niet vinden in de sportschool. Ik heb er goed over nagedacht wat voor mij nou echt gaat werken en ik heb het volgende laagdrempelige voor mezelf opgezet. Ik zwem nu 1x per week met een vriendin. Lekker baantjes trekken en ondertussen me suf kletsen en een paar goede slokken chloor wegdrinken werkt voor mij fantastisch. Ik heb dus echt 0 in de gaten dat ik aan het ‘sporten’ ben. We doen dat ongeveer een uur tot anderhalf uur en daarna duiken we samen lekker in het bubbelbad. Kortom ultiem avondje uit en ik heb zelfs aan lichaamsbeweging gedaan.
Daarnaast open ik 2x per week een lesje yoga op youtube. Gewoon lekker thuis voor mijn tv waardoor ik geen druk voel en ik niemand hoef te bellen als ik dit op dinsdag wil doen of op dinsdag denk dat ik het liever toch woensdag ga doen. Voor mezelf houd ik nu eerst 2x per week aan en dit doe ik dan een uur tot anderhalf uur per les. Daarnaast heb ik 2 kleine jongens die erg graag buiten zijn dus wandel ik minimaal 1 keer per dag een blok. Niet omdat ik daar elke dag zin in heb hoor maar omdat ze anders thuis niet te houden zijn dus dat ik ook nog een fijne bijkomstigheid. Zoals je leest heb ik de sport drempel op dit moment nog niet zo hoog ingezet maar dat is deze keer bewust. Ik ken mezelf en als ik dat doe is het echt voor een blauwe maandag en komt er helemaal niks van een fitte Cheryl terecht. En ik merk er echt fijne voordelen van als ik het wel oppak dus dit jaar wil ik dat toch echt eens gaan volhouden.

Gezond koken

Eet je dan elke dag patat? Ik hoor het je denken. Nee natuurlijk niet! Maar ik geef toe dat ik door simpele vermoeidheid (gemakzucht) of niet op tijd genoeg boodschappen (vooral deze) in huis te hebben gehaald ik minimaal 1 x per week niet voor het gezondste eten kies. Dat vind ik oprecht vervelend. Daarbij wil manlief erg graag afvallen en wil ik mezelf fitter voelen (lees hierboven) en aangezien we ook twee kleine kindertjes hebben wil ik die graag voorzien van de juiste voedingstoffen om net zo groot te worden als papa. Vandaar dit voornemen. Ik volg geen speciale diëten maar ik ben groot van de dames van Chickslovefood.com hier haal ik dan ook vaak mijn inspiratie vandaan om weer wat fijns op tafel te kunnen serveren. Fijne is dat mijn vriendin kookwonder H. ook aan het gezonde koken is geslagen en me regelmatig een fijn receptje doorstuurt. Handig zulke vriendinnen!

Reizen

Dit jaar kunnen we nog 1 keer buiten het hoogseizoen op vakantie. Dat wil ik dan ook echt benutten. We hebben plannen om volgend najaar een mooie reis met ons gezin te maken. Er liggen wat plannen maar ik kan er nog niet concreet over uitweiden waar we naar toe gaan. In ieder geval kunnen we er nog lang voor sparen en gaan we zien of dit gaat lukken want dat is natuurlijk ook nog maar de vraag. Een vliegreis naar een mooie bestemming kost aardig wat duiten dus dat word flink sparen dit jaar maar zulke mooie herinneringen koop je niet dus heb ik het er met alle liefde voor over. Let’s go on adventure.

Fotografie

Ik ben sinds een klein jaartje veel bezig met het ontwikkelen van mijn fotografie skills. Ik vind het oprecht heel erg leuk om te doen, maar ik moet er wel meer mee oefenen om beter te worden. Ik heb zelfs een nog nieuwere professionelere camera gekocht maar ik snap nog niet heel veel ervan dus genoeg te leren dit jaar. Ik heb ook een mooie flitsset aangeschaft dus ik kijk uit naar het voorjaar/zomer waarin ik goed kan oefenen en hopelijk nog meer mag groeien in fotografie.

 

Dit zijn ze in grote lijnen wel zo’n beetje. Vooral veel self/gezin care en geen diepgaande doelen maar wel doelen om mezelf een schop onder mijn kont mee te geven en om een betere basis voor mezelf mee te creëren.

Ciao Liefs!!

Please follow and like us:
No Comments

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar

Meest recente berichten

Enjoy this blog? Please spread the word :)