Mama

Mitch zijn favoriete voorleesboekjes op dit moment

Een vast avond ritueel bij ons is het voorlezen van Mitch. Hij vind dit echt een feest. Een tijdje geleden ging hij niet eerder slapen dan dat er wel 4! boekjes waren gelezen. Na een paar weken hebben we dit wel even beperkt naar maximaal 2 boekjes. Ik laat je zien welke het zijn.

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is niet alleen een fijn moment tussen ouder en kind maar het is ook erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Het prikkelt hun fantasie en stimuleert hun spraak en taal ontwikkeling en sociaal – emotioneel vaardigheden. Hieronder volgen een paar voordelen van het voorlezen

  • Vergroot de woordenschat
  • Het draagt bij aan het taalgevoel en taalbegrip
  • Het prikkelt hun fantasie
  • Oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen
  • Stimuleert sociaal en emotionele vaardigheden (zoals Mitch nu een broertje krijgt helpt het boekje ‘Bobby wordt grote broer’ bij zo’n grote verandering

**Bron peuterplace.nl

Ik vind je lief mama / Ik vind je lief papa

 

 

 

 

 

 

Deze twee boekjes van Jillian Harker en Kristina Stephenson waren ooit kraamcadeautjes voor Mitch toen hij net geboren was. Het zijn twee erg leuke boekjes waarin mama of papa beer hun ‘kleine beer’ in alles proberen te sturen maar waarin ‘kleine beer’ in het begin alles op zijn eigen maniertje wil doen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Als ‘kleine beer’ uiteindelijk het advies van zijn papa of mama aanneemt blijkt hoe lief hij zijn papa en mama vind.
Mitch schatert het uit als ‘kleine beer’ weer eens in het water of uit de boom valt.

Slaperige Nienke Nijlpaard incl handpop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit boekje gaat over Nienke Nijlpaard wie erg moe is. Ze wil erg graag een dutje doen, maar haar vrienden vragen telkens haar hulp. Ze wijst ze steeds opnieuw af met de zin ‘Sorry leeuw/zebra/slang ik ben veeeeel te moe’. Uiteindelijk is Nienke in gevaar, ze word achterna gezeten door een krokodil en roept om hulp, maar haar vrienden komen niet. Uiteindelijk bereikt ze veilig haar vrienden en vraagt Nienke aan haar vrienden waarom ze haar niet kwamen helpen. Haar vrienden leggen uit dat Nienke hun ook niet heeft geholpen waarna Nienke haar excuses aanbied en eindelijk kan gaan genieten van haar dutje.
Doordat hier een handpop bij zit kun je het zo gek mogelijk maken. Dit vind Mitch erg leuk. Het stukje waarin Nienke om hulp roept doet hij enthousiast mee. Enorm grappig om te zien hoe hij erin opgaat.

Het vrolijke voorleesboek van Kikker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is voor vele vast geen onbekend voorleesboek. Ik denk dat Kikker in mijn tijd al werd voorgelezen. Mitch is echt dol op kikker. Hij leest op zijn manier ook zelf de verhaaltjes al voor. Dit boek is een verzameling van verschillende verhaaltjes wat het divers en leuk maakt. We hebben bijvoorbeeld ook het kleine boekje van ‘Kikker is verliefd’ maar hier kijkt hij totaal niet naar om. Een tijdlang wilde hij ook echt alleen maar dit boek en het is niet bepaald een dun boekje. Erg leuk als je op visite gaat of Mitch uit logeren dan is de tas behoorlijk aan de zware kant.

De mooiste verhalen van Dikkie Dik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit is weer een bundelboek met 4 verhaaltjes. Ik moet zeggen wij lezen alleen Mitch zijn favoriete verhaal hieruit voor. Het gaat over Dikkie dik en poes Smeets die op het strand zijn. Ze gaan op avontuur en ontdekken een monster. Mitch vind het monster reuze interessant. Dikke dik en Smeets gaan het monster aanvallen en dan blijkt het om een zwemband te gaan. Tegenwoordig wil Mitch dit verhaaltje elke middag of avond horen voordat hij gaat slapen.

Bobbi wordt grote broer / Bobbi op het potje

 

 

 

 

 

 

 

Deze twee educatieve boekjes van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas hebben we Mitch met Sinterklaas gegeven. Een ontzettende goede stap. Hij vind de boekjes ontzettend leuk en tegelijkertijd snapt hij dat hij inmiddels ook grote broer wordt net als Bobbi. Als we naar de verloskundige gaan herkent hij het ‘apparaatje’ waar je baby’s hartje mee hoort. Toevallig hadden we vorige week ook een mijlpaal toen Mitch even zonder luier liep en wij het potje beneden hadden gezet en hij op het potje ging plassen. Ik geloof er wel degelijk in dat dit soort boekjes hierbij helpen om het jonge kinderen te laten begrijpen. Ik ben ook echt fan van deze reeks en bestel er binnenkort nog een paar.

 

Dit waren de boekjes die wij voornamelijk ’s avonds voorlezen. We hebben inmiddels al een halve bibliotheek opgebouwd maar Mitch vind tot nu toe de herhaling van boekjes het fijnst en pakt wanneer hij er aan toe is een nieuw boekje. Lezen jullie je kindje(s) ook voor en hebben jullie nog leuke boekentips?

 

Veel liefs Cheryl

 

Please follow and like us:
No Comments
Previous Post
13/04/2017
Next Post
13/04/2017

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz

Enjoy this blog? Please spread the word :)