Mama

Verzorgingsproducten voor de baby

babyverzorging

Toen Mitch werd geboren hadden we de verzorgingsproducten van het welbekende Zwitsal in huis. Ik vind het heerlijk ruiken en dus had ik dan ook een enorme voorraad.
Zowel gekregen als gekocht. Na 4 maanden bleek Mitch met een koemelkallergie te kampen en bleek hij ook allergisch te reageren op parfum in producten. Dit maakte mij in een klap bewust hoe teer zo’n jong huidje nou eigenlijk is en dit heeft mijn keus aan verzorgingsproducten voor baby 2 dan ook veranderd. Vandaag laat ik je zien welke producten ik nu heb klaar staan.

Waarom kies ik dit keer verzorgingsproducten bewust?

Meer dan 67% van de kinderen tot een jaar en meer dan 77% van de kinderen tot 5 jaar krijgt te maken met huidproblemen. Bovendien ontwikkelt 20% procent van de pasgeborenen binnen zes maanden eczeem. Een jonge babyhuid is 5 x zo dun als de huid van een volwassene! Niet alleen raakt de babyhuid hierdoor sneller geïrriteerd, mogelijk kunnen schadelijke stoffen ook sneller het lichaampje binnen dringen (Bron: Jetske Ultee). 
Ook bestaat er duidelijk een verbinding tussen Eczeem en voedselallergie. Bij veel baby’s is dit het geval. Dit wordt vooral duidelijk na de overgang van borst naar flesvoeding of wanneer er wordt begonnen met bijvoeding. Bij 35% van de jonge kinderen met Atopisch eczeem heeft het lichaam antistoffen gericht tegen bepaalde voedingsmiddelen. (bron: Eczeem 10 tips)
Dit is dus ook wat er bij Mitch gebeurde. Hij kreeg een vreselijke uitslag overal op zijn lichaampje en een enorme ‘open’ korst op zijn wang. Gelukkig had ik in mijn kraampakket een set parfumvrije verzorgingsproducten gekregen en het werd wel wat minder. Toen we uiteindelijk zijn gaan testen met koemelkvrije flesvoeding verdween in ieder geval de korst op zijn gezicht en kregen we een heel ander kind. De eczeem bleef wel. Zodra wij Mitch ook maar iets van Zwitsal of andere verzorging met parfum gebruikte had hij direct uitslag. Dit was de meest lastige periode uit mijn prille mama carrière. Dit is voor mij wel een reden om andere producten voor baby 2 te kiezen. Ik ga je ze laten zien.

Naïf quality baby care (Shampoo en Wasgel)

babyshampoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in de producten van Naïf. Ik hoor en lees er veel goeds over. Eerlijk gezegd vind ik het wel wat aan de prijzige kant, je betaald al gauw €15,00 euro per fles. Het is dan wel een full size van 200 ml en voor kleine kinderen heb je natuurlijk niet veel nodig. Voor kwaliteit betaal je vaak nou eenmaal wat meer. Dit vind ik niet erg maar voor Mitch redde ik me inmiddels met andere spulletjes. Thank god hebben mijn lieve vriendinnen en zus deze set voor mij cadeau geshopt en ben ik in het bezit van Naïf. Naïf trekt mij aan omdat alle producten hypoallergeen, PH-neutraal en dermatologisch getest zijn en ook zijn de producten dierproefvrij. Wel staat er bij ingrediënten parfum. Dit zat mij wel een beetje dwars maar gelukkig kon ik op hun site het antwoord vinden onder het kopje ‘veel gestelde vragen’

“NAÏF maakt gebruik van een allergeen-vrij synthetisch parfum. We  kiezen hiervoor omdat een synthetisch allergeen-vrij parfum ten opzichte van natuurlijke parfums, zoals essentiële oliën, een zeer kleine kans heeft op allergische reacties.”

Ik vind parfumvrije producten zelf niet altijd lekker ruiken. Logisch want er zit natuurlijk geen parfum in, maar persoonlijk vind ik dat toch een beetje een gemis. Ik vind het dan ook een enorm pluspunt dat deze twee producten een erg fijne en lekkere frisse geur hebben. Ik heb ze dus nog niet getest maar dat gaat zeer binnenkort dus gebeuren. Uiteraard laat ik je weten wat ik er dan van vind.

Zarqa Senstive Face & Body Cream

babyverzorging

 

 

 

 

 

 

 

Met de babylijn van Zarqa ben ik inmiddels wel bekend. Toen ik met Mitch zijn huidproblemen kampte werd ik getipt door een vriendin over de baby producten van Zarqa. Haar dochter heeft last van behoorlijk eczeem en zij vertelde mij dat dit hele zachte en fijne producten zijn. Ik heb ze dus al wat langer in gebruik en ben er zelf erg tevreden mee. Zarqa bied een zuivere baby en kinderlijn aan (tot 12 jaar). De voordelen van Zarqa op een rijtje. Het is PH-neutraal, bevat geen parfum, bevat geen paraffine, bevat geen kleurstof, bevat geen allergenen, geen parabenen, het is zeepvrij en het is vrij van conserveringsmiddelen en dierlijke extracten (Meer informatie).
Dit product heeft een inhoud van 150 ml en kost €12,10. De prijzen van deze babylijn liggen tussen de €9,95 en €12,10. Dan heb je full sizes. Hier doe je dus vrij lang mee.

Ik vind deze Face en Body Cream een erg fijn product uit hun lijn. Het is lekker vettig maar trekt ook snel in. Ik gebruik deze cream dan ook graag bij Mitch. Het heeft geen geur maar het stinkt ook niet (dit vind ik bij sommige milde producten wel namelijk). De voordelen die hierboven genoemd staan en mijn prettige ervaring met de Zarqa babylijn heeft mij doen kiezen deze toe te voegen op het verzorgingsplankje voor baby 2.

HEMA natural, baby body lotion

babverzorging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook deze budget topper gebruik ik al enige tijd voor Mitch. De Natural lijn van Hema bevat 95% natuurlijke bestanddelen. Ze zijn geschikt voor alle huid en haar types.Ze bevatten geen parabenen, kleurstoffen, minerale olie, siliconen en agressieve was-actieve stoffen. Er zit staat wel parfum tussen de ingrediënten maar deze is ook natuurlijk. Dat blijkt ook wel want Mitch reageert erg goed op deze lijn van Hema. De producten uit deze lijn ruiken ook erg lekker en fris. De prijzen liggen tussen de €1 en €4, dit vind ik persoonlijk ook een behoorlijk voordeel. Je kunt dus lekker royaal smeren. De bodylotion smeert goed uit en trekt ook snel in. Ik ben fan van deze natural lijn van Hema en zal hier ook regelmatig gebruik van maken. (kijk hier voor meer producten).

 

Hoe sta jij tegenover de verzorging van je baby/kind? En hebben jullie nog aanraders? Let me know…

 

Veel liefs Cheryl

Please follow and like us:
No Comments
Previous Post
19/04/2017
Next Post
19/04/2017

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz

Enjoy this blog? Please spread the word :)