Mindstyle

Zoektocht naar… een nieuwe mindset

Sinds een paar maanden ben ik nogal zoekende in mijn balans vinden. Ik zou jullie dan ook meenemen in mijn zoektocht hiervan en hoe ik dit ervaar als moeder. Ik heb besloten om dit te verdelen in categorieën zodat er een overzicht blijft en ik hierin kan updaten over mijn ervaringen. In dit stuk beschrijf ik het begin van het zoeken naar een nieuwe mindset. Lees je mee?

Klaar mee!

We kennen het allemaal wel, de bekende ups en downs. De ups zijn natuurlijk niet zo erg maar dat dealen met die downs dat vind ik soms nog wel eens een opgave. Zo’n down moment betekent voor mij dat ik niet lekker in mijn vel zit, erg veel pieker en me laat leiden door mijn gedachtes. Mijn gedachtes zijn dan niet bepaald positief waardoor ik in zo’n neerwaartse spiraal beland en dan enorm mijn best doe om niet toe te geven dat ik me gewoon even shit voel. Sinds ik moeder ben merk ik pas hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Ik bedoel dat niet verkeerd want het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar zeker als je in het bezit bent van zo’n kleine hummel die volledig van jou afhankelijk is, is het handig als jij als moeder lekker in je vel zit. Vooral door gebrek aan slaap, of veel gebroken nachten kun je al sneller in zo’n rotdag belanden. Ik merk dan aan mijzelf dat ik sneller bozig op hem word of minder echt aandacht voor hem heb dan ik zou willen en daar kan ik me natuurlijk achteraf weer ontzettend schuldig over voelen. Niet fijn en ook niet bevorderlijk om wat sneller uit zo’n moment te stappen. Dit moest anders dacht ik een paar maanden geleden. Hoe kan ik dit voor mezelf sneller oplossen. 

De bekende knop vinden

Ik was er klaar mee. Ik haalde mezelf continue naar beneden met het idee dat ik een dramaqueen was, geen leuke moeder en geen leuke partner. Wisselingen van stemmingen put gewoon uit. Op een avond belandde ik op het youtube kanaal van een gelukszoeker. Ik heb echt ontzettend veel aan deze filmpjes gehad. Soms is het beter om van totaal onbekende mensen te horen hoe je dingen anders kunt aanpakken waardoor je er beter tegen aan kunt kijken en het kunt relativeren. De wel bekende eyeopeners. Zij deed ook aan interviews met nog meer inspirerende mensen en zo ging ik van de ene inspiratie naar de andere inspiratie. Ik leerde daardoor zelf mijn blokkades te begrijpen en te herkennen. Hierdoor kon ik mijn bekende knop vinden, deze een turn on geven en op zoek gaan…

Wat doe ik dan nu anders

Ik heb geleerd dat je heel veel met gedachtes kunt bereiken. Ze kunnen je onzeker maken, een rotdag bezorgen maar ze kunnen je ook heel blij maken en positiviteit in je leven laten aantrekken. Het blijft ontzettend lastig om manager te worden over je gedachtes, maar ik ben hier wel veel mee bezig. Als ik nu een rotdag heb zoals elk mens wel eens heeft dan accepteer ik dit gewoon en koop ik een leuk tijdschrift of ik pak pen en papier en begin met schrijven over dingen die mij dwars zitten, extreem verrassend wat er soms uiteindelijk uitkomt aan het einde van zo’n verhaal. Ik heb gewerkt aan het accepteren van mijzelf en dat het oké is wat ik leuk en fijn vind. Ik was best onzeker en had voornamelijk bevestiging nodig of ik iets goed deed. Of als iemand een tip gaf dan leefde ik die tip precies na want alleen op zo’n manier zou het werken. Ik heb gewerkt aan het luisteren naar mijn eigen gevoel en dat het oké is wie ik ben en dat ik er als persoon zelf mag zijn. Ik heb geleerd om op tijd te herkennen wanneer mijn gedachtes de overhand nemen zodat ik mij hier op tijd van bewust word. Ik maak dan juist extra tijd met mijn zoontje en doe iets leuks met hem en accepteer de dag zoals die is. Door moeder te worden heb ik juist geleerd om anders tegen de dingen aan te kijken. Ik vind het prachtig om te zien hoe een kind nog alleen maar ‘nu’ kent en geen straks, hoe hij voor zichzelf staat te applaudisseren  als hij iets goeds heeft gedaan en hierbij ook duidelijk drie keer zegt ‘Goet tooo Mitch’. Er is nog geen onzekerheid of bewust zijn van zijn gedachtes. Dat is toch mooi en inspirerend en waarom zouden wij dat zelf niet ook eens wat meer doen?

Ik heb inmiddels al veel meer ervaringen opgedaan en zal deze binnenkort verder met je delen. Ik hoop dat ik je in ieder geval door mijn verhaal al kan inspireren om eerst met je gedachtes en jezelf aan het werk te gaan voor je verder kunt.

Voor nu wens ik je een superfijn weekend!

 

Liefs Cheryl

Please follow and like us:
No Comments
Next Post
01/04/2017

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar

Enjoy this blog? Please spread the word :)